W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże nam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce – w samym sercu rodzinnego życia.
Seria filmów zrealizowanych przez Media Format na zlecenie Wydawnictwa Nasza Księgarnia wpisywała się nie tylko w promocję książki „Ekonomia Gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej.” A. McEvedy i P.Merreta, ale również w swoistą kampanię społeczną – NIE MARNUJĘ wspieraną przez Federację Banków Żywności, TVN STYLE, platformę blogową Durszkal.pl, radio internetowe Klasycyrocka.pl oraz STRŐER.
Wywiady z liderami opinii, ekspertami kulinarnymi, przedstawicielami Banku Żywności oraz samymi blogerkami kulinarnymi uzupełniały promocję i były zwieńczeniem kilkuetapowego konkursu dla blogerów kulinarnych.To wypowiedzi m.in. Lidii Popiel, Karoliny Domagalskiej i Grzegorza Łapanowskiego nt. racjonalnego gospodarowania żywnością.
Zobacz więcej wideo nt. „Ekonomii Gastronomii. Jedz lepiej i wydawaj mniej.” A. McEvedy i P.Merreta
No comments